Het moment dat jij een studie moet gaan zoeken, weet je dat het serieus wordt. Toch is deze keuze maken niet altijd de makkelijkste, wetende dat dit jouw toekomst kan bepalen. Ga je voor iets wat jij leuk vindt of voor iets wat goede centen in het laatje brengt. In het geval van het tweede, hebben wij de beste banen voor je op een rijtje gezet!

Piloten: 112.500 – 200.000 euro

One day I’ll fly away! Deze baan vergt wel veel tijd van huis, maar de loonstrook maakt het misschien allemaal goed. Als piloot verdien jij namelijk erg lekker en je hebt het privilege veel op ‘vakantie’ te kunnen. Natuurlijk zit je wel vast aan je uren. Let op: de opleiding is kort, maar wel erg intensief.

Neurochirurgen: 70.000 – 130.000 euro

Het is natuurlijk algemeen bekend dat chirurgen goed geld verdienen en wanneer je dan ook hoge salarissen wilt zien, is een specialisatie het beste. Hou er echter wel rekening mee dat je voor arts eerst een opleiding van 6 jaar moet afronden met veel stages.

Plastisch chirurg – 420.000 euro

We verklapten het al een beetje, maar artsen is waar het goud geld te vinden is. Nog eentje specifiek? Verdiep je dan eens in plastische chirurgie. Zeker wanneer jij jouw eigen kliniek hebt, zul je merken dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over de kleintjes.

CEO / algemeen directeur – 210.000 euro

Hoewel dit beroep misschien iets meer tijd kost, omdat jij je binnen een bedrijf ietwat omhoog moet werken, loont het enorm in the end. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat een bijkomstigheid hard werken is. Een geldboom groeit uiteraard niet zomaar uit de grond!

Huisarts – 165.000 euro

En toch sluiten wij weer af met de zorg. Huisartsen verdienen namelijk ook enorm goed. Met een opleiding van maar 3 jaar ben je snel klaar en het salaris is zeker niet verkeerd. Wel moet je rekening houden met een breed scala aan wat je dagelijks op je bordje krijgt en wat flexibiliteit.

Hoewel dit alles natuurlijk een schatting is en gebaseerd is op Nederland, zullen er vast nog andere banen zijn waarin jij kunt groeien. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat je iets doet wat je leuk vind. Geld maakt niet.. gelukkig?