We betrappen onszelf er allemaal wel eens op naar een beeldscherm te kijken of achtergrond van een tropisch eiland. Het is hoog tijd om dan ook eens actie te ondernemen en je koffers te bakken. Van reizen leer je meer dan van wat dan ook. Toch zijn een aantal belangrijke dingen om van tevoren te regelen.

Regel je vaste lasten van tevoren

Wanneer jij langer op reis gaat, wil jij maandelijks niet teveel rekeningen moeten betalen. Wanneer jij reist zijn er dan ook een aantal dingen die jij waarschijnlijk niet nodig gaat hebben. Het is dan ook handig om bijvoorbeeld je Netflix en videoland abonnementen even stop te zetten. Dit kan je toch al gauw 20 euro in de maand schelen. Ook je zorgverzekering kan omhoog op het moment dat jij geen baan of inkomen hebt. Ga je echt lang op vakantie dan is het handig je huis onder te verhuren of op te zeggen. Kortom, verdiep je eens goed in waar je op kunt besparen!

Zet een doel en spaar zoveel mogelijk

Je wilt niet met te weinig spaargeld op pad en je kan dan ook tegenwoordig in veel apps een spaardoel stellen. Ga jij bijvoorbeeld een jaar weg, dan is een fijn doel 10.000 euro. Nou hoeft dit natuurlijk niet in één keer te gebeuren. Door elke maand iets weg te sparen, gebruik te maken van extra klusjes of hobbies en af en toe een feestje te missen, ben jij er binnen no time!

Koop een goede backpack en schoenen

Er is niks belangrijkers dan goede wandelschoenen en een backpack. Natuurlijk heb je aanbod voor 10 en het is dan ook een leuk uitje om eens naar de bever te gaan. Het personeel kan jouw persoonlijk helpen het juiste maatje en kleurtje te vinden en uit te leggen hoe je deze het best kan verstellen voor jouw rug. Aanrader? Neem minimaal 40 liter wanneer jij langer op weg gaat en koop er een goede zak omheen ter bescherming. Wandelschoenen gaan je ook van pas komen wanneer jij misschien hikes gaat maken. Een must dus!

Maak een lijstje

Lijstjes, wie we houden ervan! Maak een lijstje met de plekken die jij wilt bezoeken, maar plan niet te veel vooruit. Maak ook een lijstje voor wat jij nodig hebt en mee wilt nemen. Online vindt jij talloze opties aan inpak-lijstjes als voorbeeld.

En tot slot: genieten!