Het is zover, je buik begint te groeien en de voorbereidingen moeten nu toch echt gaan beginnen. Soms zie je tussen de bomen het bos niet meer en de spanningen staan je in de weg. Jouw lieve vriendin organiseert een babyshower voor je en het is tijd dat je een lijstje gaat maken. Om te voorkomen dat jij straks met een huis vol luiers staat, hebben wij wat leuke en handige dingen op een rijtje gezet.

Tip 1: Educatieve en leerzame boeken

Om jezelf wat meer rust te gunnen, is het fijn goed voorbereidt het ouderschap in te gaan. Gelukkig zijn er talloze boeken met verschillende onderwerpen die jou hierbij kunnen helpen. Om het je iets makkelijker te maken hebben wij er een aantal voor je opgezocht.

  1. Melanie Visscher – Wat baby’s nodig hebben, een boek over alles wat je moet weten over de feiten van jouw kindje. Hoe werkt het brein van een pasgeborenen en bij welke huil heeft het wat nodig?
  2. Tessa Roosenboom – De eerste 1000 dagen, de titel zegt eigenlijk al genoeg. Een boek over alle stappen die jij met je kindje zal nemen in de eerste periode. Eentje die enorm belangrijk is.
  3. Marly van krijsen – GROOTS – zwanger, bevallen en moeder zijn, dit boek is vooral gericht op moeders en gaat in op allerlei onderwerpen. Denk hierbij aan het loslaten van bepaalde gewoontes, de bevalling zelf en je mindset.
  4. Phillipa Perry – Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen, ook voor ons legio aanstaande papa’s zijn er natuurlijk genoeg boeken te vinden. Dit boek is dan ook een leuke voor de mannen onder ons in de eerste stappen van het vaderschap.

Tip 2: een zwangerschaps of newbornshoot

Hoewel het natuurlijk geweldig is om kleding, schoenen en luiers te ontvangen voor jouw kleine, zal je hier waarschijnlijk ondertussen al in omkomen. Een leuk idee om dan ook te vragen is een fotoshoot. Je hebt hierbij de optie tot een maternity ofwel zwangerschapsfotoshoot of een newbornshoot voor wanneer de kleine spruit geboren is. Deze waardevolle momenten wil jij mooi vastgelegd hebben. Kijk of jij een fotograaf in de buurt hebt of vraag om een cadeaubon bij de studio. De opties zijn er vast genoeg!

Tip 3: een eerste stapjes baby boek

Over vastleggen gesproken! Naast het vastleggen van foto’s is het ook mooi om de eerste weken van jouw kleintje vast te leggen, doormiddel van schrijven, foto’s of kleine attributen. Wanneer draaide je baby zich voor het eerst om? Wanneer kwamen de eerste tandjes? Wat vond je baby van de eerste hapjes? In een invulboek houd je het allemaal bij en wat is er nou leuker dan jaren later terug lezen hoe deze dierbare momenten waren?

Hoe je het ook went of keert, in de watten gelegd word jij in elk geval zeker weten!