Mijlpaal! Yes! Het is zover. Je bent eindelijk 21 en dat moet uiteraard goed gevierd worden. Al jouw vriendinnen hebben al eerder een 21 diner gegeven en nu is het jouw beurt. Een 21 diner kan echter aardig wat geregel van tevoren betekenen en jij wilt uiteraard alles tot in de puntjes hebben uitgedacht. Dus welke musts zijn er nou om dit tot een succes te maken? Wij zetten de tips op een rijtje.

Tip 1: kies een thema

Voordat jij alles kan gaan uitplannen en uitdenken is er natuurlijk één ding heel belangrijk. Hoe gaat jouw diner eruit zien? Wat is het thema. Denk hierbij aan sensation white, shine bright like a diamond (aka glitters) of misschien wil jij een iets wilder thema zoals bohemian style. Je kan het zo gek nog niet bedenken. Een thema is niet alleen van belang voor wat jouw gasten aan moeten trekken, maar misschien ook van belang voor de decoratie! Een must dus!

Tip 2: Huur stoelen en servies

Hoeveel gasten jij uitnodigt is uiteraard per persoon verschillend, maar over het algemeen heeft niemand in zijn kast 10 dezelfde glazen, borden of decoratie staan. Dan hebben we het nog niet eens over alle afwas. Gelukkig hebben we tegenwoordig genoeg bedrijven bij wie jij alles tot in de details kunt huren. Hierbij kun jij denken aan servies en bestek, maar ook aan een mooie lange tafel en stoelen.

Tip 3: bedenk van tevoren een menu

Jij wilt uiteraard het beste serveren aan jouw gasten en het is daarom verstandig van tevoren na te denken over wat jij wilt maken, wie het gaat maken en hoeveel gangen jij wilt maken. Check bijvoorbeeld even van tevoren bij jouw gasten of er allergieën zijn. Het is natuurlijk mogelijk jouw ouders in te schakelen als chefkok, maar er is ook de optie om voor een catering te zorgen. Maak via Canva een leuk menu en print deze uit voor op tafel. Zo kan iedereen al het water in de mond laten lopen zodra ze binnen komen.

Tip 4: kies eventuele activiteiten en muziek alvast uit

Wil jij tijdens jouw diner speechen of iets anders leuks doen? Dan is het handig dit alvast in te plannen. Ook is het erg gezellig om een muziekje op de achtergrond te hebben. Er zijn talloze leuke lijsten te vinden, maar misschien wil jij er wel eentje zelf maken?

Tip 5: Geniet!

Deze tip spreekt denk ik aardig voor zichzelf. Laat de avond zijn gang gaan en zorg ervoor dat jij even goed in het zonnetje gezet wordt. Hef het glas en proost op jouw nieuwe levensjaar!