Joomla 2.5 vrijgegeven: een nieuw tijdperk treedt aan!

Het lang verwachtte Joomla 2.5 is gisteren om 4 uur (Nederlandse tijd) vrijgegeven. Het Open source Content Management Systeem Joomla 2.5.0 is de directe opvolger van Joomla 1.7, er zijn (vreemd genoeg) geen tussenliggende versies. Joomla 2.5 is de eerste Long Time Stable Release sinds Joomla 1.5 en zal ondersteund worden tenminste 3 maanden na verschijnen van Joomla 3.5 (verwacht half december 2013).

Nu Joomla 2.5 is vrijgegeven bereikt Joomla 1.7 over een maand de “end of life” status. Het is dus raadzaam om een Joomla 1.7 website voor die tijd te updaten. Joomla 1.5 bereikt de “end of life” status in April 2012.

Nieuwe mogelijkheden van Joomla 2.5

Joomla 2.5 heeft een groot aantal nieuwe mogelijkheden die het gebruiksgemak vergroten. Zo kunt u eenvoudig Joomla, maar ook extensies updaten met de ingebouwde updatemanager. Daarnaast is er een nieuwe zoekcomponent (sneller zoeken!), zijn menu’s eenvoudiger te koppelen aan modules, is het categoriebeheer opnieuw verbeterd en is er verbeterde SEO waarvoor we goede hoop hebben. Voor een volledig overzicht van mogelijkheden verwijzen wij graag naar het artikel op Joomlacommunity.eu.

Joomla 1.5 voor onze klanten

De komende dagen zullen wij al onze klanten met een Joomla 1.5 website op de hoogte stellen van de huidige ontwikkelingen. Samen zullen we gaan kijken wat de wensen zijn voor iedere website en gaan we een plan bespreken om de website naar een nieuw niveau te tillen. Zoals al eerder gezegd: 2012 wordt een spannend jaar! Heeft u nu al vragen? Bel of mail ons gerust.